*EOS* plesk.bvdserver.com

BVDServer II
DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 14 Mar 2008, 11:55

Das mooi :)
Ben vandaag/morgen af en toe nog wel bezig met wat tweaks, dus kan heel af en toe even paar minuutjes onbereikbaar zijn.

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 10:54

Kan het kloppen dat ajax scripts niet werken?
Namasté

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 17 Mar 2008, 11:04

Ajax = Javascript.

Dat hoort prima te werken, waar loop je tegenaan ?

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 11:17

Zit met een site waarin een ajax scherm aangeroepen moet worden. Werkt echter niet en op site van iemand anders wel. Zat de denken dat het misschien een beperking was. Maar dan zal ik even gaan zoeken in de logs. Kan ik bij de apache logs eigenlijk?
Namasté

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 17 Mar 2008, 11:22

De log is vrij fors.
Heb je een site, ip, tijdstip van de fout ?

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 11:31

Nou loop niet echt tegen fout aan. Geeft iig geen foutmelding ofzo. Werkt gewoon iets niet.

Waar normaal met mouseover text moet komen te staan, staat niets en wanneer ik op de link klik gebeurt er niets terwijl er een ajax scherm moet openen. Geeft als linktarget javascript void(0).
Site is http://www.squizle.nl maar kan dus geen tijdstip geven van de fout.
Zit in deze pagina:

Code: Select all

http://www.squizle.nl/e107_plugins/rem2/rem2.php
Namasté

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 17 Mar 2008, 11:54

Ik kan van vandaag niets vinden, van daarvoor wel wat.

Code: Select all

[14/Mar/2008:21:56:49 +0100] [www.squizle.nl/sid#a962a40][rid#b5f9850][/e107_plugins//rem2/images/events/3789.jpg][1] Failed to access DBM file "/var/asl/data/msa/resource": Permission denied
[14/Mar/2008:21:57:11 +0100] [www.squizle.nl/sid#a962a40][rid#ba35c10][/e107_plugins//rem2/images/events/2017.jpg][1] Failed to access DBM file "/var/asl/data/msa/resource": Permission denied
[14/Mar/2008:22:54:40 +0100] [www.squizle.nl/sid#9d619f8][rid#b5fe500][/e107_plugins/rem2/rem2.css][1] Failed to access DBM file "/var/asl/data/msa/resource": Permission denied
[14/Mar/2008:23:02:36 +0100] [www.squizle.nl/sid#9d619f8][rid#b5fc4f8][/e107_plugins/rem2/images/status/2.png][1] Failed to access DBM file "/var/asl/data/msa/resource": Permission denied
[14/Mar/2008:23:08:43 +0100] [www.squizle.nl/sid#9d619f8][rid#b5fe500][/e107_plugins//rem2/images/calendar/icons/coilfang.png][1] Failed to access DBM file "/var/asl/data/msa/resource": Permission denied
[15/Mar/2008:20:28:19 +0100] [www.squizle.nl/sid#a44f5f8][rid#bc00320][/e107_plugins/rem2/images/status/0.png][1] Failed to access DBM file "/var/asl/data/msa/resource": Permission denied
[15/Mar/2008:20:29:21 +0100] [www.squizle.nl/sid#a44f5f8][rid#b821f00][/e107_plugins/rem2/images/core/loot_systems-small.png][1] Failed to access DBM file "/var/asl/data/msa/resource": Permission denied

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 12:01

Dus die addon probeert naar de database manager te schrijven? Heb hem zelf niet geschreven dus vraag me nu af of dat normaal is.
Namasté

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 17 Mar 2008, 12:08

Weet het niet zeker, die /var/asl is mijn hardening.
Ik ga zo nog even verder zoeken.
Op de oude bvdserver werkte dit wel ?

JayBro
Posts: 482
Joined: 18 Apr 2005, 16:49
Location: Behind you
Contact:

Post by JayBro » 17 Mar 2008, 12:30

Zo, ff kijken hoor...

De eerste error die ik zie is het volgende:

Code: Select all

Log directory is not writable - please CHMOD ../../e107_plugins/log/logs to 777
Dus die moet je nog ff doen denk ik...

Dan vind ik een probleem in de overlib functie, hij kan namelijk de constante FILTER niet vinden.

Code: Select all

return overlib('<table class='removerlibpopup\' cellpadding='0\' cellspacing='0\' border='0\'>            <tr>                <td class='removerlibtl\'></td>                <td class='removerlibtm\'></td>                <td class='removerlibtr\'></td>            </tr>            <tr>                <td class='removerlibml\'></td>                <td class='removerlibmm\'><span>Click here for the raid calendar</span></td>                <td class='removerlibmr\'></td>            </tr>            <tr>                <td class='removerlibbl\'></td>                <td class='removerlibbm\'></td>                <td class='removerlibbr\'></td>            </tr>        </table>', VAUTO, FULLHTML, FILTER,FADETIME,100);
Overlib is een mouse-over dingetje wat een aantal settings nodig heeft volgens mij. Een oplossing is gewoon in javascript

Code: Select all

var FILTER = "";
zetten. Misschien dat dat helpt.

PS: het ajax-gedeelte gebeurt pas op de onClick... ook daar mist hij de variabele FILTER

Ik hoop dat ik je hiermee iets geholpen heb...

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 12:36

@ds op oude server had ik deze plugin nog niet dus kan ik niet vergelijken helaas...
zou je me kunnen vertellen wanneer er eventueel wat aangepast is aan de hardening...kan ik ff kijken of het nu wel lukt.

thanks jay...zal moeten zoeken in welk bestand ik die var filter moet zetten...
en vergeten om chmod 777 in te stellen idd...

die var FILTER, moet die in het begin van het document or persee bij het gedeelte waar het op vast loopt?
Namasté

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 17 Mar 2008, 15:14

Ik denk dat het dan toch iets met de code zelf is.
Hardening checked op PHP niveau of je geen shell-execs en dergelijke doet, lijkt me niet veel hiermee te maken te hebben.

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 15:22

ok...ga ik op zoek naar de fouten...
thanks voor de snelle reacties allebei...
Namasté

JayBro
Posts: 482
Joined: 18 Apr 2005, 16:49
Location: Behind you
Contact:

Post by JayBro » 17 Mar 2008, 18:08

Squizle wrote:ok...ga ik op zoek naar de fouten...
thanks voor de snelle reacties allebei...
Ik zou die overlib ff deinstaleren als dat een plugin is in e107.. kijken of alles dan wel naar behoren werkt.
Heb je misschien een url naar die plugin? Kan ik ff kijken of ze aant prutsen zijn geweest ;)

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 18:18

overlib plugin is onderdeel van grotere plugin
bleek alleen een fout te hebben gemaakt in user.js
verwijzing stond niet goed...
*headdesk*
Namasté

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 17 Mar 2008, 18:26

Ik begrijp dat eea nu werkt ? :)

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 17 Mar 2008, 18:28

Ja werkt wel. Nu kan ik alleen nog niet ingevoerde data wegschrijven...maar daar kijk ik nog wel ff naar.
Namasté

Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 17 Mar 2008, 21:04

Website ziet er wel goed uit, ik heb ook ooit e107 gedraait. :)
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

JayBro
Posts: 482
Joined: 18 Apr 2005, 16:49
Location: Behind you
Contact:

Post by JayBro » 18 Mar 2008, 10:24

Mja e107 is wel relaxed, goed uitbreidbaar, vrij open en dynamisch

Swaptor
Posts: 33
Joined: 05 Aug 2005, 22:56

Post by Swaptor » 18 Mar 2008, 20:46

*zou ook graag overstappen*

Kan dat semi-live?

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 19 Mar 2008, 13:58

Ja hoor, de omgevingen draaien naast elkaar dus ze kunnen beiden in de lucht zijn.

Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 19 Mar 2008, 23:30

Mijn Joomla 1.5-site is zonder problemen gebackedupped en op de nieuwe omgeving gezet. Alleen heb ik nog een Joomla 1.015-site... Als ik me het goed herinner had je daarvoor de safemode op OFF gezet? Is dat te zien of dat idd zo is en kan dat in de nieuwe omgeving ook??
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

Swaptor
Posts: 33
Joined: 05 Aug 2005, 22:56

Post by Swaptor » 20 Mar 2008, 01:39

DSmarty wrote:Ja hoor, de omgevingen draaien naast elkaar dus ze kunnen beiden in de lucht zijn.
Dan zou ik graag willen overstappen :-)

DSmarty
Site Admin
Posts: 5643
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 20 Mar 2008, 10:36

Xaverius wrote:Mijn Joomla 1.5-site is zonder problemen gebackedupped en op de nieuwe omgeving gezet. Alleen heb ik nog een Joomla 1.015-site... Als ik me het goed herinner had je daarvoor de safemode op OFF gezet? Is dat te zien of dat idd zo is en kan dat in de nieuwe omgeving ook??
Voor welk domein is dat ?

fanaat
General MOD
Posts: 1744
Joined: 14 Jun 2003, 23:23
Location: Brummen
Contact:

Post by fanaat » 20 Mar 2008, 14:50

Wanneer zet jij Joomla 1.5 erop?
Nu op Mojito Custom :)

Locked