*EOS* plesk.bvdserver.com

BVDServer II
Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 20 Mar 2008, 16:59

DSmarty wrote:
Xaverius wrote:Mijn Joomla 1.5-site is zonder problemen gebackedupped en op de nieuwe omgeving gezet. Alleen heb ik nog een Joomla 1.015-site... Als ik me het goed herinner had je daarvoor de safemode op OFF gezet? Is dat te zien of dat idd zo is en kan dat in de nieuwe omgeving ook??
Voor welk domein is dat ?
De Joomla 1.015 is http://www.loopgroep-arnhemia.nl
fanaat wrote:Wanneer zet jij Joomla 1.5 erop?
Als dit een vraag voor mij is, ik heb in Plesk een backup in de oude omgeving gemaakt en die in de nieuwe omgeving geimporteerd. Zonder extra componenten, en werkt goed...
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

fanaat
General MOD
Posts: 1744
Joined: 14 Jun 2003, 23:23
Location: Brummen
Contact:

Post by fanaat » 21 Mar 2008, 00:37

Was een vraag voor Dsmarty ;)
Heb nog geen Joomla site.
Nu op Mojito Custom :)

Laurindra
Posts: 1983
Joined: 16 Jun 2003, 21:19
Location: Emst

Post by Laurindra » 23 Mar 2008, 14:29

Ben nu backupjes aan het draaien.

Gooi de mijne ook maar om. Kan ik in die tijd de meuk van de troep scheidenen kijken wat ik nog weer terug ga zetten.

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 25 Mar 2008, 14:48

Dit krijg ik nu elke keer als ik wat wil posten op mijn site. Kan dit aan de hardening kunnen liggen?

Code: Select all

You don't have permission to access /e107_admin/prefs.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache Server at www.squizle.nl Port 80
Namasté

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 25 Mar 2008, 15:47

Is dat op de oude of nieuwe server ? Graag vragen over nieuwe server even in ander topic openen. (anders raak ik zelf even het overzicht kwijt)

Squizle
Posts: 769
Joined: 21 Nov 2004, 23:54
Location: Lelystad
Contact:

Post by Squizle » 25 Mar 2008, 16:15

DSmarty wrote:Is dat op de oude of nieuwe server ? Graag vragen over nieuwe server even in ander topic openen. (anders raak ik zelf even het overzicht kwijt)
nieuwe dus ;)
klik
Namasté

Laurindra
Posts: 1983
Joined: 16 Jun 2003, 21:19
Location: Emst

Post by Laurindra » 30 Mar 2008, 10:51

Laurindra wrote:Ben nu backupjes aan het draaien.

Gooi de mijne ook maar om. Kan ik in die tijd de meuk van de troep scheidenen kijken wat ik nog weer terug ga zetten.
*/poke*

Meuk van de troep gescheiden. Zet die schakelaar maar om.

ZwaaiHaai
Posts: 72
Joined: 12 Jan 2005, 13:17

Post by ZwaaiHaai » 30 Mar 2008, 17:52

euh... Als ik de startpost niet begrijp betekent dat dan dat ik niets hoef te doen?

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 31 Mar 2008, 11:06

Nee :)

Wat is er precies onduidelijk ?

Majapro
Posts: 2190
Joined: 25 Jul 2003, 15:34
Location: Deventer
Contact:

Post by Majapro » 26 Apr 2008, 11:09

de oude omgeving zou toch pas eind september ofline komen?

daar is mijn login niet meer beschikbaar??
er staat nog een laatste restje wat ik er og vanaf moest halen :?

Laurindra
Posts: 1983
Joined: 16 Jun 2003, 21:19
Location: Emst

Post by Laurindra » 26 Apr 2008, 12:05

Mijn login is nog wel beschikbaar. Gister heb ik mijn boeltje verhuisd.

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 27 Apr 2008, 22:38

Accounts die over zijn voer ik direct af.
Maja: Jij was toch al compleet over ?! (jouw domeinen iig wel)
Mocht je toch nog iets nodig hebben dan kan ik het van een backup terug halen.

Er draait bijna niets meer op de oude omgeving, dus hopelijk kan ik het wat naar voren halen.

Majapro
Posts: 2190
Joined: 25 Jul 2003, 15:34
Location: Deventer
Contact:

Post by Majapro » 28 Apr 2008, 18:12

er was nog één subdomein die nog niet over was, is nieuw aangemaakt en draait alweer op de nieuwe. had eve niet in de gaten dat ik al van de oude was afgevoerd

Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 29 Apr 2008, 11:26

Gezien de vrije dagen die er nu aankomen hoop ik nu eindelijk tijd vrij te maken om even mijn laatste website over te zetten. Laat het maar regenen! 8)
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

Majapro
Posts: 2190
Joined: 25 Jul 2003, 15:34
Location: Deventer
Contact:

Post by Majapro » 30 Apr 2008, 18:52

DSmarty wrote:Mocht je toch nog iets nodig hebben dan kan ik het van een backup terug halen.

Er draait bijna niets meer op de oude omgeving, dus hopelijk kan ik het wat naar voren halen.
als je dat nog zou kunnen, het gaat om de ihoud van een subdomein; killerbee.majapro.nl, het zou een boel werk schelen.
[18:50:16] killerbee zegt: maar als het niet wil dan is er ook geen man overboord

Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 02 May 2008, 12:30

Ik heb zojuist de transfer gemaakt. Het lijkt erop dat de bijzondere tekens als in é en ë niet goed overgekomen zijn. Verder krijg ik in de backend de volgende melding:
Following PHP Server Settings are not optimal for Security and it is recommended to change them:

* PHP magic_quotes_gpc setting is `OFF` instead of `ON`
Zou dat ermee te maken kunnen hebben? En kan dit ook aangepast worden?
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 02 May 2008, 15:40

Dat laatste kan je negeren, dat is niet belangrijk.
Wat betreft die tekens, de char-set van RedHat is anders dan die van Ubuntu, dat veroorzaakt het issue tijdens migreren.
Dat kan helaas alleen handmatig aangepast worden.

Maja: Ik zal morgen even kijken of ik nog een redelijk recente backup van dat domein heb.

Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 03 May 2008, 18:47

DSmarty wrote:Dat laatste kan je negeren, dat is niet belangrijk.
Wat betreft die tekens, de char-set van RedHat is anders dan die van Ubuntu, dat veroorzaakt het issue tijdens migreren.
Dat kan helaas alleen handmatig aangepast worden.
Maar kan dit aangepast worden? Ik heb nu in de content vreemde tekens staan terwijl ik ze in de editor ze wel goed heb staan. Zoals:
recrea­tieve = recreatieve
Mariëndaal = Mariëndaal
douchegelegen­heid = douchegelegenheid
foto´s = foto's

Ik kan dit toch niet maken naar mijn club toe...
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 03 May 2008, 19:07

Als je ze één keer handmatig even aanpast in de content dan is het over. (Je kan de content toch editen ?)
Ik heb werkelijk geen idee hoe het anders kan. Tenzij iemand suggesties heeft ?

Bij nieuwe zaken hoort het sowieso goed te gaan.

Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 03 May 2008, 21:58

DSmarty wrote:Als je ze één keer handmatig even aanpast in de content dan is het over. (Je kan de content toch editen ?)
Ik heb werkelijk geen idee hoe het anders kan. Tenzij iemand suggesties heeft ?

Bij nieuwe zaken hoort het sowieso goed te gaan.
Ik heb de content eerst ge-edit, de pagina hard ververst en de fouten bleven erin zitten. Daarna heb ik een nieuw item aangemaakt, de tekst ge-c/p'ed. Nog steeds met de vreemde tekens. Toen heb ik de tekst overgetyped, nog steeds. Daarna heb ik verschillende stylen en opmaak geprobeerd. Jammer genoeg blijft dit een probleem.

Ik heb in de .htaccess de magic quotes op on gezet en ik heb die melding niet meer. Ik zal zelf ook even verder neuzen in de joomla-sites of dit ergens anders voorgekomen is.
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 03 May 2008, 22:24

Ehm, dat is apart. Ik ga dat magic qoutes even uitzoeken, daar was iets mee met security geloof ik.

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 05 May 2008, 13:05

Zie: http://nl2.php.net/magic_quotes

PHP Magic Quotes is een deprecated feature die er dus uit gaat. Daarnaast wordt het sterk afgeraden omdat je eea niet zo hoort te gebruiken.
Je kan het dus wel even handmatig doen op jouw domein, maar generiek doe ik dit liever niet. Zodra PHP6 definitief is (Gok volgend jaar pas) dan zal het helemaal niet meer werken.

Majapro
Posts: 2190
Joined: 25 Jul 2003, 15:34
Location: Deventer
Contact:

Post by Majapro » 05 May 2008, 15:52

DSmarty wrote:Maja: Ik zal morgen even kijken of ik nog een redelijk recente backup van dat domein heb.
en ? 8)

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 05 May 2008, 22:09

Ik heb nog een backup van 15 april. Stond toen eea nog op de oude bak ?

Majapro
Posts: 2190
Joined: 25 Jul 2003, 15:34
Location: Deventer
Contact:

Post by Majapro » 06 May 2008, 14:31

ja toen stond alles van killerbee.majapro.nl er nog op :)

waar zou je de inhoud daarvan neer kunnen zetten zodat killerbee het binnen kan halen?

Locked