Mail probleem error 550 relay not permitted

BVDServer II
Locked
iWaB
Posts: 971
Joined: 19 Jul 2003, 23:06

Mail probleem error 550 relay not permitted

Post by iWaB » 22 Sep 2008, 16:59

Goedenmiddag

ik heb het volgende probleem, ik heb mijn website verhuist netjes de ´A` en `MX´ records van mijn oude webserver aangepast zie afbeelding hieronder [img:733:266]http://www.nkaonline.nl/1.jpg[/img] en het MX record
[img:580:157]http://www.nkaonline.nl/2.jpg[/img]

dit ziet er op de BVD server dan zo uit.
[img:867:229]http://www.nkaonline.nl/3plesk.jpg[/img]

mijn pop en smtp settings heb ik ingesteld zoals in de volgende afbeelding te zien is: [img:727:51]http://www.nkaonline.nl/mail.jpg[/img]
ondanks mijn aanpassingen kan ik geen mail verturen of ontvangen :( .

Bij het versturen naar een mail account op mijn omgeving krijg ik een error 550 relay not permitted.

ook de Webmail kan niet geopend worden het linkje zou volgens mij webmail.mijnwebsite.nl moeten zijn.

heeft iemand een idee wat ik verkeerd heb ingesteld suggesties zijn welkom :P

JJapie
General MOD
Posts: 4756
Joined: 14 Jun 2003, 23:02
Location: Huissen/Zeist
Contact:

Post by JJapie » 23 Sep 2008, 10:52

Plaatjes zijn kapot?

iWaB
Posts: 971
Joined: 19 Jul 2003, 23:06

Post by iWaB » 23 Sep 2008, 11:35

fuck, :X heb gisteravond mn test server opnieuw ingericht..hier stonden de plaatjes op.. :(

zet ze vanmiddag weer online...

Majapro
Posts: 2190
Joined: 25 Jul 2003, 15:34
Location: Deventer
Contact:

Post by Majapro » 23 Sep 2008, 15:08

een relay fout zit hem meestal in de smtp, deze moet je instellen op die van je provider (alleen uitgaande mail)

iWaB
Posts: 971
Joined: 19 Jul 2003, 23:06

Post by iWaB » 23 Sep 2008, 23:27

Mail ontvangen gaat nu goed,, met dank aan Dsmarty :*)

alleen mail versturen via smtp (host: mail.spanjezoekertjes.nl) gaat om een of andere vage reden nog niet.

ook webmail heb ik nog niet werkend gekregen ,, iemand nog tips ?

Majapro
Posts: 2190
Joined: 25 Jul 2003, 15:34
Location: Deventer
Contact:

Post by Majapro » 24 Sep 2008, 11:10

webmail werkt niet

iWaB
Posts: 971
Joined: 19 Jul 2003, 23:06

Post by iWaB » 24 Sep 2008, 11:52

gaat dat nog wel werken in de toekomst?

Laurindra
Posts: 1983
Joined: 16 Jun 2003, 21:19
Location: Emst

Post by Laurindra » 24 Sep 2008, 12:02

webmail werkt bij mij wel hoor! [delete]Aleen dan wel over HTTP: i.p.v. HTTPS:[/delete] Met een uitzondering op beveiligingscertificaat werkt het wel. Grr, FF3 in de bocht.

Ik zie even niet wat er precies verkeerd gaat. Het enige wat ik kan melden is dat ik bij mijn DNS records ook een 20 MX record ingesteld heb

Wel gebruik ik CNAMES i.p.v. meerdere A records voor records met hetzelfde IP

Bij transIP ziet dit er dan zo uit:

@ A 81.171.83.76
@ MX 10 @
@ MX 20 relay.transip.nl
mail CNAME @
webmail CNAME @
www CNAME @
pop3 CNAME @
smtp CNAME @


Wel moet je op de Horde webmail pagina inloggen met je volledige e-mail adres, dus inclusief de @spanjezoekertjes,nl

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 28 Sep 2008, 00:29

Ik heb eea al via mail gecorrespondeerd.

Mail probleem: Je moet authenticeren op de mailserver, anders krijg je idd een no-relay melding. (Het is geen open relay)
De overige problemen komen doordat jouw DNS niet goed werkt.
Daarvoor moet je even het domein aan mij overdragen, dan zorg ik dat alles in orde komt.

Locked