Google apps

BVDServer II
Post Reply
Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Google apps

Post by Xaverius » 13 Mar 2009, 00:22

Ik probeer google apps te gebruiken voor mijn website en zit nu een beetje te kloten met de MX-instellingen volgens mij. Althans, ik volg de aanwijzingen van google op maar ik krijg de melding
Het lijkt erop dat uw domein niet goed is geconfigureerd

U moet de 'MX-record' in uw domeininstellingen wijzigen om e-mail correct af te kunnen handelen. Als u deze stap overslaat, kunt u wel accounts maken maar kunt u geen e-mailberichten verzenden of ontvangen.
Dit is er ingesteld.

Code: Select all

mail.xxx.nl	MX 30	ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM	
mail.xxx.nl	MX 30	ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM
mail.xxx.nl	MX 30	ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM
mail.xxx.nl	MX 20	ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
mail.xxx.nl	MX 20	ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
mail.xxx.nl	MX 10	ASPMX.L.GOOGLE.COM
mail.xxx.nl	A	        81.171.83.76
mail.xxx.nl	MX 30	ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM
Het A-record wordt niet door google voorgeschreven maar zover ik het begrijp is dat nodig om het adres mail.xxx.nl te activeren. Daarnaast geeft google aan dat er een punt achter de COM moet staan maar dat pikt NXS niet. Dit zijn de gegevens, heeft iemand hier misschien een idee wat er veranderd moet worden om het werkend te krijgen?
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

DSmarty
Site Admin
Posts: 5641
Joined: 14 Jun 2003, 21:30
Location: Epe
Contact:

Post by DSmarty » 13 Mar 2009, 14:51

Dit klopt inderdaad niet :)

Het MX record zit niet op mail.xxx.nl maar op xxx.nl.
Dus je zult het volgende ongeveer moeten hebben

xxx.nl mx 10 x.googlemail.com
xxx.nl mx 20 x.googlemail.com
etc. etc.

En een A record heb jij niet nodig aangezien jij niet de A records van googlemail bezit.

Xaverius
Posts: 190
Joined: 28 Jul 2005, 21:11
Location: Arnhem
Contact:

Post by Xaverius » 13 Mar 2009, 15:56

Bedankt! [img:57:28]http://members.home.nl/marcydarcy/alc.gif[/img]
Weet ik meteen waaraan het ligt, vreemd dat ik dat 1-2-3 niet ergens heb zien staan toen ik aan het zoeken was naar de oplossing.

Kan ik meteen even de juiste instellingen doorvoeren. :)
Lid van LOS ALCOHOLICOS
*hiks*
Gezellig hier hoor!

Post Reply