Brein vs UPC

De Chatroom
Post Reply
User avatar
Prezzz
-= Piste Bully =-
Posts: 1736
Joined: 13 Jul 2003, 20:51
Contact:

Brein vs UPC

Post by Prezzz »

Brein sleept UPC voor rechter om uploaders

Uitgegeven: 11 augustus 2006 14:38
Laatst gewijzigd: 11 augustus 2006 14:57
AMSTERDAM - Stichting Brein spant een kort geding aan tegen kabelbedrijf UPC. De auteursrechtenwaakhond wil via een gang naar de rechter uploaders aanpakken die klant zijn bij UPC's internetdochter Chello. Dat meldt de website van Bright vrijdag.

Brein-directeur Tim Kuik laat aan Bright weten dat het kort geding alleen gericht is tegen Chello. Het gaat om grote uploaders die als bron voor een illegale uitwisselingsprogramma's fungeren. "Wij willen die uploaders aanpakken die klant zijn bij Chello", aldus Kuik.

Brein liet begin deze week weten afspraken te willen maken met internetproviders over de aanpak van gebruikers van illegale uitwisselingsprogramma's. Volgens Kuik houden providers de boot af.

Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië worden providers al langer aangesproken bij het bestrijden van piraterij. Onlangs nog werden enkele tientallen klanten van verschillende providers afgesloten wegens het delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal. De Britse muziekindustrie (BPI) had daar bij de providers op aangedrongen.

Bron Nu.nl
****

Tijd om over te stappen!?
[url=http://www.lonijnenopaardgas.nl][img:499:50]http://www.prezzz.com/plaatjes/signature.jpg[/img][/url]
Libido78
Global MOD
Posts: 5546
Joined: 14 Jun 2003, 22:16
Location: Epe
Contact:

Post by Libido78 »

och jeej

2 GB per dag is dat veel?
[url=http://www.smokingbarrels.nl]de Smoking Barrels[/url]
[img:350:50]http://libido78.bvdserver.com/lucky2.jpg[/img]
JJapie
General MOD
Posts: 4756
Joined: 14 Jun 2003, 23:02
Location: Huissen/Zeist
Contact:

Post by JJapie »

2GB veel? neh.
JayBro
Posts: 482
Joined: 18 Apr 2005, 16:49
Location: Behind you
Contact:

Post by JayBro »

Wat een eikels zijn die brein ook he! Het gaat echt nergens over! gewoon hun grote bek gebruiken terwijl ze niet in hun recht staan :r
User avatar
Marshal
Posts: 1457
Joined: 14 Jun 2003, 22:08
Location: Amsterdam
Contact:

Post by Marshal »

Dat die lui van Brein het gewoon blijven proberen kan ik me voorstellen, maar dat UPC zonder enige aarzeling gewoon de NAW gegevens doorspeelt aan een particulier clubje lijkt me als klant van UPC geen fijne gedachte.
Distributed.net: the only reason my computer is on, right now!
Morpheus
Posts: 186
Joined: 17 Nov 2004, 01:22

Post by Morpheus »

Aanstaande dinsdag wordt in Amsterdam een kort geding tussen Brein en UPC uitgevochten, ontdekte Bright.nl. Brein wil van UPC de adressen van enkele Chello-abonnees hebben, die als drijvende kracht achter een niet met name genoemde p2p-site zouden fungeren. De copyrightwaakhond had al aangekondigd dat de gang naar de rechter niet geschuwd zou worden als de adressen niet goedschiks zouden worden overgedragen. Een van de 'dwarsliggers die niet meewerken' blijkt nu dus UPC te zijn, maar daar is men zich van geen kwaad bewust. 'Deze actie verbaast ons. We zijn al een tijdje in gesprek met Brein, en we blijven zeker doorgaan met dat overleg', vertelt woordvoerder Marc Zellenrath. 'Bovendien is de jurisprudentie duidelijk: als een uploader enorm veel materiaal verspreidt, en Brein kan ons duidelijk maken dat het een UPC-abonnee betreft, moeten wij de bijbehorende naw-gegevens verstrekken, en dat doen we dan ook.'

digitaal brein Zellenrath benadrukt dat UPC in zulke gevallen wel zorgvuldigheid van de auteursrechtenclub vereist: 'Brein moet kunnen aantonen dat zo'n uploader aan bepaalde criteria voldoet. Alleen op basis van een IP-adres en een tijdstip kunnen we niets voor ze betekenen. Als ze echter voldoende gegevens verstrekken, kunnen wij middels intern onderzoek verifiëren dat het gedrag van een klant een boven gerede twijfel verheven aanleiding geeft, zoals de rechter dat vereist.' Wat Brein met de rechtszaak probeert te bereiken is Zellenrath dan ook 'volledig onduidelijk', maar via via bereikte hem de mededeling dat Brein-directeur Tim Kuik op deze manier de druk op de ketel probeert te houden. 'Geen idee waar hij zich zo druk over maakt', verzucht Zellenrath: 'Kennelijk zijn dat de spelletjes die gespeeld moeten worden. We hadden ook liever gezien dat dit probleem in samenspraak was opgelost, maar tegenwoordig rent iedereen maar naar de rechter.' Bij Stichting Brein kon niemand bereid gevonden worden om vandaag nog commentaar te geven.

Bron tweakers.net
Post Reply