Page 1 of 1
Ketchup
Posted: 09 Dec 2006, 13:25
by Laurindra
Een volle tomatenketchup zoals die bedoeld is; lekker bij al je snacks, tussendoortjes en maaltijden. Wist je dat er in 100 gram Calvé Ketchup maar liefst 195 gram tomaten zit?
in 100 gram tomatenketchup 195 gram tomaten proppen plus nog de rest van de ingredienten?
Misschien is mijn natuurkundekennis teveel verwaterd, maar was het niet zo dat je de massa van een hoeveelheid stof niet zondermeer kunt veranderen?
Ow jah, het gaat hier om gewicht en niet om massa. (Gewicht is afhankelijk van de zwaartekracht en massa niet)
Misschien hebben ze de tomaten hier op aarde gewogen en de ketchup op de maan.
Wat voor theorie kun jij hier op verzinnen?
Posted: 09 Dec 2006, 14:12
by blimmel
Ik heb hier op een pakje Maggi Puree staan:
Voor elke kilogram aardappelpuree gebruikt MAGGI 6 kilogram verse kwaliteitsaardappelen
beat that!

Posted: 09 Dec 2006, 16:39
by JJapie
Ze gooien gewoon 5 kilo van de 6 weg

Posted: 09 Dec 2006, 18:34
by iisschots
In tomaten en aardappelen zit heel veel vocht. Dat halen ze er dus uit om het klaar te maken daarvoor.
Posted: 09 Dec 2006, 18:36
by Libido78
ketchup is vloeibaarder dan tomaat toch ???
Posted: 09 Dec 2006, 18:38
by Red Baron
Ik denk dat die tubes van een soort zwarte gat materiaal gemaakt zijn die zo'n hoge dichtheid hebben dat ze gewoon erg veel ketchup absorberen.
Dus om te voorkomen dat bij aankoop je fles al leeg is stoppen ze er 95 gram extra in.
Posted: 09 Dec 2006, 20:03
by Laurindra
Wow, Artificial Quantum Singularity Driven ketchup?
Ik had nooit verwacht dat ketchup met zulke bleeding-edge technologie werd geproduceerd.
Posted: 10 Dec 2006, 14:28
by madman
Ketchup is zeer zeker niet vloeibaarder dan een tomaat die door de blender is gehaald...
Bovendien komt er ook nog een hoop snijafval vrij bij het maken van bijv ketchup (denk bijv aan die pitjes en het slijm wat daan omheen zit, dat wordt niet gebruikt).
Bovendien is het zo dat er nog een hoop extra ingredienten aan worden toegevoegd. Deze hebben natuurlijk niet de smaak van tomaten. Dus om die smaak weer terug te krijgen moet je de tomaten in geconsentreerde vorm toevoegen. Dit wordt vaak gedaan door ze te pureren en vervolgens in te koken.
Posted: 10 Dec 2006, 18:07
by Laurindra
Ik vind de theorie van RedBaron leuker klinken.
Posted: 10 Dec 2006, 21:58
by Erik de Noorman
Dat van die ketchup zal
hier wel iets mee te maken hebben.
Posted: 11 Dec 2006, 05:03
by DaFDu
Dit tomaten zullen een pittige ketchup opleveren

Posted: 12 Dec 2006, 10:52
by alexcid
Red Baron wrote:Ik denk dat die tubes van een soort zwarte gat materiaal gemaakt zijn die zo'n hoge dichtheid hebben dat ze gewoon erg veel ketchup absorberen.
Dus om te voorkomen dat bij aankoop je fles al leeg is stoppen ze er 95 gram extra in.
LMAO. Als je de tubes in een ring legt, krijg je een Stargate. Dr. Jackson, dial the gate!
Posted: 12 Dec 2006, 18:10
by Laurindra
Moet je wel een D.H.D. hebben (Dial Home Device). Anders wordt het handbediende tomatenketchup. 7x ringetje positioneren enzo. Beetje veel werk voor het doseren van een beetje ketchup. Plus dat het batterijen vreet zo'n mini-stargate.